Googleboot keep crawling non-existing page, not my actual page

by Denvi   Last Updated June 13, 2019 02:04 AM

I started to build my website 6 months ago.

Since I started until now for 6 months. Googlebot keep crawling non-existing page on my site. Googlebot randomly generates those links. They accessed to hundreds to thousand of them a day. I have verified it is a googlebot. Since day one, I left those non-exist pages with a 404 header. 6 months later, thing didn't change a bit. Googlebot still crawls the non-existing random generated page at the same rate.

The structure of the link non-existing page is mydomain/installa/{random-string}

example:

mydomain/installa/jfjdk-uru-gy-kfjurru

mydomain/installa/jfj-uru-wed-iehf72

mydomain/installa/dsds-rw3-wwewed-2332jh

Please note I do not use a /installa/ directory on my site either in the back-end folder or on the site url.

The problem is when I posted a actual post on my website. That post would take forever to get indexed by discovering by googlebot.

If I manually submitted my post to google console to get index, that is a different topic and my page got indexed. But I suspect all my issue fall under the above issues I described.

Can anyone help me or point me to the right direction on what going on? Is there something wrong on my site that potentially trigger the /installa/?

is there any Wordpress plugin that I can use to track how googlebot access my site?

Please help me to solve this issue, this issue seems to affect my site ranking at the moment.

Thanks



Related Questions


Updated March 22, 2017 07:04 AM

Updated July 19, 2019 06:04 AM

Updated June 14, 2019 02:04 AM

Updated February 16, 2016 01:01 AM

Updated July 21, 2018 19:04 PM